ÇİN YEMEĞİ


MALZEMELER

2 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet çin marulu
200 gr ince doğranmış mantar
200 gr soya filizi
150 gr bambu
3 yemek  kaşık soya sosu
1 adet paprika
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı buğday nşastası
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri  jülyen (uzun ince) doğrayın.Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve yüksek ateşte tavukları pişirin.Tavukların kızarmamasına dikkat edin.Piştikten sonra tavukları başka bir kaba alın.Aynı tavada ince doğranmış mantarları pişirin.Mantarlar piştikten sonra ayrı bir kaba aldığınız tavukları da ekleyin.Mantarlarla beraber iyice kızarana kadar kavurun.Mantarlar ve tavuklar iyice kızardıktan sonra hepsini ayrı kaba alın.
Tavaya 2 kaşık sıvıyağ ekleyin ve paprikaları yumuşayana dek pişirin.Paprikalar yumuşadıktan sonra üzerine Çin marulunu ekleyin ve birlikte marulların diriliği gidene kadar ( ki bu yaklaşık 3 dk sürüyor) kavurun.Piştikten sonra marulu ve paprikayı ayrı bir kaba alın.
Bambuları tavaya alın ve 3 dk pişirin.Ardından soya filizini ekleyin.İmkanınız varsa taze soya filizi kullanın.Tazesini kullanırsanız 2 dk,konserve kullanırsanız 4 dk daha pişirmeniz yeterli olacaktır. 


Varsa wok tavasına yoksa büyük ve geniş teflon tavaya bütün malzemeleri koyun.Üzerine baharatları,tuzu ve soya sosunu ekleyip yüksek ateşte 5 dk karıştırarak kavurun.Karıştırma işlemi sırasında iki adet ince tahta kaşık kullanırsanız daha kolay karıştırabilirsiniz.
Soya sosunu çukur kaba dökün üzerine 2 su bardağı soğuk su ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyin ve iyice çırpın.Eğer soya sosunuz koyu kıvamlı ise yemeğe tuz atmayın.En son olarak soya soslu karışımı kavrulan malzemelerin üzerine dökün .Nişasta; kıvamını alana kadar(koyulaşana kadar) karıştırarak pişirin. Bitti bu kadarJAfiyet olsun.

Yorumlar