FETTUCİNİ ALFREDO


MALZEMELER (4 Kişilik)

1 paket Fettucini makarna
2 yemek kaşığı tereyağ
2 kutu krema
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
(ya da 3 diş rendelenmiş sarımsak)
50 gr Parmesan peyniri
Yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Fettücini; kuş yuvası şeklinde uzun bir makarna çeşitidir. Spagettiye göre daha kalındır. Bu yüzden pişirme süresi spagettiye göre daha uzundur. Pişirme süresi olarak paketlerin üzerinde 8-9 dk yazar. Fakat bu süre asla yeterli gelmez. Herkesin damak tadına göre değişebilir bu süre. İtalyanların ''al dente'' kavramı benim damak tadıma hitap etmediği için ben yaklaşık 15 dk pişirdim. Şimdi yapmaya başlayalım isterseniz.
Makarnaları haşlamak için bir tencereye su koyun. İçine tuz ve bir kaşık zeytinyağı koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra makarnaları içine koyun ve arada bir nazikçe karıştırın. Makarnalar haşlanırken diğer tarafta bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin.Yağ eridikten sonra sarımsak tozunu ekleyin. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin. Ardından kremayı ekleyin, bir iki dakika pişirdikten sonra karabiber ve ince ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın. Bu sürede pişmiş olan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzün ve sosla karıştırın. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine parmesan peyniri rendeleyin. Parmesan peyniri ne kadar çok olursa yemeğin lezzeti de o oranda artacaktır. Afiyet olsun.


MAKARNA PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Makarna pişirildikten sonra musluğun altında yıkanmamalı. Makarna soğuk su sevmez ve etrafındaki nişasta tabakasını yok eder.
Yıkandığı zaman sosla bütünleşmesi engellenmiş oluyor.
Sos başka bir kapta, makarna pişmeden önce hazırlanmalı.
Kremalı soslarda tereyağı kullanılmalı.
Domatesli soslarda zeytinyağı kullanılmalı.
Makarna bol su ile haşlanmalı, ara sıra nazikçe karıştırılmalı.
Haşlama suyu az yağlı ve tuzlu olmalıdır.
Makarna piştikten hemen sonra soslanıp sıcak servis edilmeli, bekletilmemeli.






Yorumlar

  1. Bu akşam deniycem makarnanızı. Takipteyim sevgiler.. Banada beklerim. mutfaksevgisi.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder