MİLFÖYDEN MUTLU BİR YUVA NASIL KURULUR?


MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
100-150 gr tavuk göğsü
100-150 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı çöreotu
1 çay kaşığı muskat
Yarım çay kaşığı karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk  etini yıkayın ve küçük küpler şeklinde doğrayıp kavurun.
Yuvarlak milföyler elde etmek için bir tane ağzı geniş ; bir tane de ağzı dar kaba ( bardak,kase, lavanoz vb… ) ihtiyacımız olacak. Ben büyük parça için minik bir çorba kasesi; küçük parça için de su bardağı kullandım.
Önce büyük parçayı oluşturalım. Kullanacağınız kabı milföyün üzerine bastırın ve kenarlarını bir bıçak ile kesin. Bu şekilde düzgün bir yuvarlak elde edeceksiniz.

Kesilen parçayı olduğu gibi bir kenara alın.  Bu parça yuvamızın tabanını oluşturacak. Bir nevi yuvamızın temelini atıyoruz bu işlemle J
Aynı  kalıpla bir tane  daha yuvarlak parça kesin. Kestiğiniz bu parçanın üzerine diğer küçük kalıbı yerleştirin. Ve kenarlarını bıçak ile kesin. Oluşan yuvarlak parçanın kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde ilk kestiğiniz milföyün üzerine yerleştirin. Bu şekilde ortası boş iki katlı milföy elde edeceksiniz. Bu şekle kuş yuvası da diyebiliriz. 
Şimdi yuvamızı hazırladık sıra geldi yuvayı döşemeye. Bir sürü eşya falan lazım şimdi. Eşyasız yuva olmaz değil mi?
Boş olan kısmın içine önceden kavurduğunuz tavuk göğsünden bir miktar koyun. Tavuk etinin aralarına dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin. Milföyden artan kırpıkları şeritler halinde en üst kısma ekleyin. Hamur kısımlara bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Üzerine de çöreotu ekleyin. Ben 200 derece fırında yarım saat pişirdim. Üzeri kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu arada illaki yuvarlak şekilde yapmak zorunda değilsiniz.Taban kısmı kare iç kısmı daire şeklinde de yapabilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış bir seçenek…

MİLFÖY HAMURUNDAN MUTLU BİR YUVA NASIL KURULUR?

Milföy hamuru: ev
Tavuk eti:mobilyalar
Kaşar peyniri:beyaz eşyalar
Sıvı yağ:halı,örtü,nevresim vb…
Çöreotu:perdeler
Yuvamız yaşanmaya hazır hale geldi işte. Afiyetle yaşayın J

Yorumlar