IZGARADA PANGA BALIĞI


MALZEMELER
Bir paket panga balığı filetosu
Bir tutam taze kekik
Sarımsak tozu ya da rendelenmiş 3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir çay bardağına yarısına kadar zeytinyağı koyun. İçine bir miktar tuz, karabiber, taze kekik ve sarımsak tozu ekleyin. Sarımsak tozu yoksa onun yerine 3 diş rendelenmiş sarımsak kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri içindeki tuzu çözülene kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu balıkların her tarafına iyice sürün. Ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabında yarım saat bekletin. Bu bekleme süresi boyunca sos malzemeleri balığa iyice nüfus etmiş olacaktır.
Balıklarınız hazır olduktan sonra tost makinesini en yüksek ayarda çalıştırın. İyice ısındıktan sonra balıkları tost makinesinin içine dizin ve makinenin kapağını kapatın. Kendi halinde pişmesini bekleyin. Üzerileri kızarınca servise alabilirsiniz. Servise alırken üzerine kırmızı pul biber serpiştirin. Afiyet olsun.



FIRIN TORBASINDA BAHARATLI SEBZE

MALZEMELER
1 adet brokoli
2 adet orta boy havuç
Yarım kilo arpacık soğan
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
( ya da 3 diş sarımsak )
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Fırın torbasına bir tatlı kaşığı un koyun ve unu torbanın her yerine dağıtın. Bütün sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun. Arpacık soğanlarını doğramadan tüm bırakın. Patatesleri küp şeklinde; havuçları yuvarlak halkalar şeklinde doğrayın. Bütün sebzeleri geniş bir kabın içine koyun. Zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve kekiği bir bardakta karıştırın. Hemen ardından sebzelerin üzerine boca edin. Sosun bütün sebzelere eşit dağılması için iyice karıştırın. Ve sebzeleri sosuyla birlikte fırın torbasına alın. Torbanın ağzını sıkıca kapatıp üzerine çatalla 2-3 tane küçük delikler açın. 200 derecede bütün sebzeler pişene dek fırınlayın. Piştikten sonra balığın yanında servise sunun. Lokum gibi aromatik bir sebze şöleni servise hazır. Sarımsak ve kekik buradaki en büyük sırrımız. Afiyet olsun.
Ben balığın yanında tadımlık salata ve uzun makarna da yaptım. Balıkla makarna çok güzel gidiyor.

Yorumlar

  1. panga balığını hiç yememiştim ama nefismi nefis görünüyor ellerine sağlık canım,mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım,az yaylı lezzetli bir balık türü.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder