18 Nisan 2013 Perşembe

VANİLYALI KURABİYE




MALZEMELER

225 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya yağı ya da tozu
1 paket kabartma tozu



HAZIRLANIŞI

Margarini oda sıcaklığında eritip rengi beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ardından şekeri ekleyip yaklaşık 10 dakika çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.  Vanilyayı ekleyin.
Kabartma tozunu,ve unu eleyerek yavaşça ilave edin. Elinizle iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yuvarlayıp streç filmle kaplayın. 30 dakika buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra iki adet yağlı kağıt kesin.
Kağıtlardan birini tezgahın üzerine serip üzerine yoğurduğunuz hamuru koyun. Hamurun üzerine de diğer yağlı kağıdı serin. Merdane ile 1,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri içinde yağlı kağıt olan bir fırın tepsisine dizin. Tepsiyle birlikte buz dolabında 10 dakika bekletin ( Kurabiye şekillerinin dağılmaması için beklemesi gerekiyor aksi takdirde pişirme esnasında hepsi yayılıp dağılıyor).
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-10 dakika pişirin. Afiyet olsun.



18 yorum:

  1. çok beğendim aldım tarifi
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. mis gibi vanilya kokusunu alıp geldim :))
    1 bardakta çay verirsem tam olacak....
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Süper görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. Hepinize afiyet olsun hanımlar.Güzel yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. görüntüye bayıldım hemen ben de deniycem de bi yerde takıldım. oda sıcaklığında eritme tam olarak nasıl oluyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Ediz. Tereyağını birkaç saat önceden buzdolabından çıkartıyoruz. Odanın ısısı buz dolabından yüksek olduğu için tereyağı bir süre sonra yumuşayıp erimeye başlıyor. Tamamen sıvı hale geçmiyor ama;mikserle çırpılacak kıvama geliyor. Eğer tereyağı sert olursa mikserle çırpmak zorlaşır ve hamurun içinde tam olarak karışmaz.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yorum için teşekkür eder kolaylıklar dilerim.

      Sil
    2. meryem hanım acaba varsa sütlaç tarifi blogunuza ekleyebilirmisiniz.. tarifleriniz cok güzel oluyorda.. .:) yanıtınızı bekliyorum..

      Sil
    3. Merhaba Mehtap hanım,sütlaç tarifimiz var,fakat hiç fotoğrafını çekip tarifi yazmadım.En kısa zamanda yayınlamayı ümit ediyorum.Yeni bir bebeğimiz oldu henüz kırkı bile çıkmadı.En kısa fırsatta yayınlamayı ümit ediyorum.Sevgiler

      Sil
  7. oda sıcaklığında eritmek nasıl bişi bi anlatabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,margarin ya da tereyağını kullanmadan önce mutfağınızın bir yerinde yumuşayıncaya ve ılıyıncaya kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu şekilde margarin ya da tereyağı yumuşak bir hale geçip daha kolay işlem görüyor.Sevgiler

      Sil
  8. merhaba çok güzel görünüyor :) acaba şeker hamuru ile süslemeyae uygun mu büyüme küçülme yapar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;
      Şeker hamuruyla süslemeyi denemedim.Bu yuzden net bir bilgi veremiyorum.Seker hamuru kurabiyeleri biraz daha sert oluyor.Denemekte yarar var.Sevgiler♥♡♥

      Sil
  9. Hemde çok güzel görünüyor harika ...

    YanıtlaSil
  10. merhabalar yarın nişan için yapıcam bu kurabiyeleri bugunden hamurunu yaptım deneme içinde ıkı uç tane fırına attım cok güzel oldular ama yarına kadar hamuru buzdolabında beklese bir sorun olurmu..? cevabınızı bekliyorumm...

    YanıtlaSil
  11. merhabalar nişan için bu kurabıyelerden yapıcam bugunden hamurunu yaptım deneme içinde 1 2 tane fırına attım cok güzel oldular ama hamuru yarına kadar buzdolabında beklese bir sorun olurmu ?? cevabınızı beklıyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım merhaba,öncelikle sizi tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum.^haftalık bir bebeğim var şuan,bu nedenle sorunuzu ancak cevaplayabildim.Anlayışınıza sığınıyorum bu yüzden.Hamuru hazırladıktan sonra buzlukta bekletmenizi öneririm.Kullanacağınız zaman çıkarmanız daha iyi sonuç verecektir.Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...