AVCI BÖREĞİ


MALZEMELER
5 adet yufka
Galeta unu
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
5 yemek kaşığı süt

İÇ HARCI İÇİN
200 gram kıyma
Yarım bağ maydanoz
Yarım çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon
Sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Soğanları küçük küçük doğrayıp kıymayla kavurun.
Salçayı ekleyip kavurduktan sonra bulguru ve yarım çay bardağı suyu da ekleyin.
Piştikten sonra ceviz, baharat ve maydanozları ekleyip karıştırıp bir kenarda bekletin.
Tereyağını eritip sütle karıştırın.
Yufkayı tamamen açıp bir fırça ile her yerine eritilmiş tereyağı ve sütlü karışımı sürün.
Ardından yufkayı ortadan ikiye katlayın ve dört eşit üçgenler elde edecek şekilde kesin.
Bu katlama ve yağlama işlemini bütün yufkalara uygulayın.
Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi (ama sigara böreğinden daha geniş olacak şekilde sarın.)
Sonra suyu az açıp çeşmenin atına tutun.
Suyunu hafifçe sıkıp direk galeta ununa bulayıp öyle pişirin.
Önceden ısıtılmış alt-üst ayarlı 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
İsterseniz derin yağda altın sarısı renk alıncaya kadar da kızartarak servise sunabilirsiniz.

NOT: Eğer buzluğa kaldırıp daha sonra çıkarmak isterseniz, börekleri sardıktan sonra galeta ununa bulamadan buzluğa koyabilirsiniz. Çıkardıktan sonra buzu çözülene kadar bekleyin.
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Oowwww mamma mimaaaa! Görüntünün muhteşemliği karşısında gözlerim kamaştı doğrusu, ellerinize sağlık. İlk fırsatta ben de denemek istiyorum.

    Bu arada çocukların masalsı dünyası sloganıyla yola çıktığım Kids of City isimli sayfama sizi de beklerim. Sevgilerimle :)

    http://www.kidsofcity.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder