YUVALAMA ÇORBASI,ADIYAMAN YUVALAMASI TARİFİ


Herkese merhaba; nasıl gidiyor yaz tatiliniz? Keyifler yerinde mi? Biz iki haftalığına memleketime Adana’ya gittik. Sıcaktan kafamızı dışarı çıkaramadık. Baktık olmuyor 5 haftalık tatili 2 haftada sonlandırdık :)
Annemin kapı komşusu Şerife var, bilir misiniz? Şerife biz Bursa’ya dönmeden bir gün önce Adıyaman usulü yuvalama çorbası yapıp getirmişti. Ben de ayaküstü tarifi isteyiverdim. Sağ olsun o verdi. Bazı kadınlar yemek, örgü vb.. tarifi vermeyi nedense sevmezler. Bir tarif isteyince eksik verenler de var, lafı çevirip vermeyenler de… Tarifini veren de sağ olsun vermeyen de… İşte Şerife’nin bol vitaminli ve lezzetli yöresel çorbası Adıyaman yuvalaması tarifi. 
Ellerine sağlık Şerife.


MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur ( köftelik bulgur )
Yarım su bardağı un
Köfteleri yoğurmak için bir miktar su
Yarım tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, kuru nane, zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine ince bulgur, un ve göz kararı su ekleyip iyice yoğurun. İçli köftenin dışı gibi bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.
Yoğurduğunuz bulgur köftesini küçük toplar şeklinde yuvarlayın.
Geniş bir tepsinin içine bir miktar un serpip köfteleri tepside bekletin.
Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp kendi suyuyla, suyu bitene kadar pişirin.
Çukur bir kabın içine yumurta sarısını, yoğurdu ve bir yemek kaşığı unu ekleyip iyice çırpın. Topaklanmamasına özen gösterin.
5 ya da 6 su bardağı suyu kaynatıp bir tencereye koyun. Damak zevkinize göre tuz ilave edin.
Yoğurtlu terbiyenin içine ılıyana kadar azar azar kaynamış sudan ekleyip sürekli karıştırın. Karıştırma işini bırakmayın aksi takdirde içindeki yumurtadan dolayı kesilebilir.
Ardından yoğurtlu sosu, tavukları ve nohutları tencereye alıp sürekli karıştırın.
Köfteler kaynar suyun içine girince birbirine yapışmasın diye tenceredeki sudan bir iki kepçe tepsideki köftelerin üzerine döküp köfteleri karıştırın.
Sonra köfteleri de tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin.
Yuvalama çorbası pişerken bir yandan da üzerinin sosunu hazırlayın.
Bir tavanın içine zeytinyağı, kuru nane ve karabiber koyup nanenin rengi değişip kokusu çıkana dek pişirin. Ardından çorbanın üzerine döküp karıştırın. Bir iki dakika daha pişirip servise sunun. Afiyet olsun.

Yorumlar