KARNABAHARLI OMLET


Karnabaharı normalde parçalar halinde kızartıp yeriz. Haşladıktan sonra önce yumurtalı karışıma bulayıp sonra una bular ardından kızartırım. Üzerine de sarımsaklı yoğurt yaparım. Karnabaharı haşladıktan sonra arta kalan küçük parçaları da omlet yaparım. Omlet yaparken içine kaşar peyniri de rendelerim. Harika bir tadı oluyor, hala denemeyen varsa bir deneyin.

MALZEMELER
Karnabahar
2 adet yumurta
Sıvıyağ, tuz, karabiber
1 yemek kaşığı un
Rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
Karnabaharı haşlayın. Çukur bir kabın içine yumurta, un, tuz, karabiber ve kaşar peyniri koyup iyice karıştırın.
Haşlanmış karnabaharları kabın içine koyup biraz ezerek karıştırın.
Yapışmaz bir tavaya az miktarda yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra yumurtalı karışımı koyun.
Omletin alt kısmı kızarınca diğer tarafını çevirin.

Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Eline sağlık:) Bizde karnabaharı sadece ben yiyorum, omlet fikri güzelmiş. Yapayım kendime:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Bizim ufaklık hariç herkes karnabaharcı diyebiliriz. Kış geldi ve her hafta tüketiliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder