STAR WARS EPISODE 8: the LAST JEDI (ARALIK 2017)


Star Wars serisi aslında eşimle evliliğimizin ilk zamanlarında heyecanla baştan sona bir çırpıda bitirdiğimiz bir seri idi. Çocukların doğması ve büyümeleri süreci yani son 5 senedir, açıkcası sinemaya biraz uzak kaldım, ama bu açığı kapatmak istediğim bir gerçek. Uzaktan da olsa takip ettiğim bir alan sinema ve Star Wars'ın bambaşka derin bir yeri vardır kalbimde.

Star Wars serisi Amerikan sinemasının dünya kültürüne bıraktığı ilginç ve efsane ürünlerden biri. Jedi ve Sith ikileminde iyiliğin ve kötülüğün anlatıldığı, ışın kılıcı ve bir takım özel güçlerin ortaya çıktığı, robotların ve uzaylı yaratıkların kolgezdiği Star Wars serisi 8. filmiyle Aralıkta gösterime giriyor. 

Bilim-kurgu film grubununun tartışmasız en iyi kült temsilcisi olan Star Wars, Yıldız Savaşları adıyla Türkiyede sinemaseverlerle buluşacak. En son Güç Uyanıyor (Force Awakens) ile üçüncü üçlemesine başlayan Star Wars, bu son üçlemenin ikinci filmiyle karşımıza çıkıyor ve Luke Skywalker'ın kaderi, Rey'in geçmişi, Supreme Lider Snoke'un kimliği hakkında bilgiler verilecek gibi dururken, son 3 yıldır yapılan Star Wars Force Awakens, Rouge One filmlerinin toparlayıcısı olacak gibi duruyor.

Yorumlar